News

Nu het Europees Parlement de verordening die veilig hergebruik van stedelijk afvalwater voor irrigatiedoeleinden mogelijk maakt, heeft goedgekeurd...

Read more

Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, pleitte onlangs nog voor een administratieve vereenvoudiging van de grondstofverklaring. Deze...

Read more

Door eutrofiëring en klimaatverandering is er een wereldwijde toename van de bloei van cyanobacteriën (blauwalgen) in stilstaande tot traag stromende...

Read more
Sponsors

Nieuwsbericht EN

Aquatech maakt uitgebreid kennis met Water Test Network

De partners van het Interreg North West Europe project Water Test Network blikken terug op een goedgevulde en succesvolle editie van Aquatech. Tussen 5 en 8 november 2019 gaven ze niet alleen tekst en uitleg op en rond hun beursstand, maar organiseerden ze ook een partnermeeting, een netwerkevent én een bezoek aan een recent geopende testlocatie.

Prominent aanwezig op de beurs

Gedurende de volledige duurtijd van de vakbeurs bemanden partners van het Water Test Network een stand in het Hollands Paviljoen. Daar informeerden ze tal van Europese KMO’s over de financiële en logistieke ondersteuning die het project hen kan bieden, zowel op en rond de beursstand als tijdens hun dagelijkse pitch in de Holland Lounge. Ook het Britse ingenieursbureau AFECO, winnaar van de eerste Water Test Network Innovation Challenge, was een dag op de beursstand te ontmoeten.

Toch was de stand niet de enige plek waar geïnteresseerde bedrijven zich over Water Test Network konden informeren. Tijdens een Breakfast Network Event op donderdagochtend – nog voor de deuren van de beurs geopend waren – kregen ruim 50 bezoekers de kans om het project en de projectpartners van naderbij te leren kennen. Dat deden ze via presentaties over het netwerk van testfaciliteiten en (financiële) ondersteuningsmogelijkheden, voorstellingen van twee KMO’s die aan Water Test Network deelnemen en uitgebreide netwerkmogelijkheden.

Bezoek aan nieuwe testlocatie

Bovenop dat drukke programma stond er voor de projectpartners ten slotte nog een uitstap naar Apeldoorn op de agenda. Daar werd de voortgang van het project besproken en kregen ze een rondleiding op de recent geopende testlocatie van Waterschap Vallei en Veluwe. Via Water Test Network kunnen KMO’s daar terecht voor het testen van innovatieve processen en technologieën inzake afvalwaterbehandeling, behandeling en gebruik van biogas, en terugwinning van grondstoffen uit afvalwater.

Benieuwd hoe het er allemaal aan toe ging? Hier vindt u de verschillende beurspresentaties en een uitgebreid foto-album.

Over Water Test Network

Water Test Network is een Interreg North-West Europe project dat specifiek bijdraagt aan de ontwikkeling van marktklare producten die een antwoord bieden op cruciale noden binnen de watersector. Het project zet daartoe een transnationaal netwerk van testfaciliteiten op, waarbinnen nieuwe producten ontwikkeld, getest en gedemonstreerd kunnen worden. Er is een nauwe samenwerking met KMO’s, die niet alleen een geïntegreerd pakket van ondersteuning aangeboden krijgen, maar via Challenges ook uitgedaagd worden om oplossingen voor heel concrete problemen op tafel te leggen.

Voor meer informatie kan u terecht bij Charlotte Boeckaert (cb@vlakwa.be)

Write our newsletter and stay informed of the latest developments!