Nieuws

SBR 2.0, dat staat voor een geoptimaliseerde afvalwaterzuivering met sequentiële batch reactoren (SBR), gerealiseerd door gerichte ingrepen in de...

Lees meer

Elke stad of gemeente kan 30% water besparen. Vanuit die overtuiging organiseerden de Provincie West-Vlaanderen en het Vlaams Kenniscentrum Water...

Lees meer

Welke soort en hoeveelheid kalk heb je nodig om het drogen, transporteren en hergebruiken van slib uit de afvalwaterbehandeling te optimaliseren? Die...

Lees meer
Sponsors

Kalenderdetail

donderdag 23 januari 2020
Voorstelling Lab'O tafelwater
Kuurne, BE
Voorstelling Lab'O tafelwater

 

Sinds enkele maanden krijgen bezoekers van het Kuurnse restaurant Gust’Eaux niet alleen het traditionele mineraalwater voorgeschoteld, maar kunnen ze ook opteren voor het huiseigen Lab’O. Huiseigen, dat is hier letterlijk te nemen: het drinkwater wordt volledig lokaal geproduceerd uit zowel grijs als zwart afvalwater van het restaurant. Een primeur.

Op donderdag 23 januari krijgen 50 genodigden de kans om niet alleen van het water te proeven, maar ook het zuiveringsproces van naderbij te leren kennen. Samen met zaakvoerder Stijn Maes en de verschillende projectpartners zorgt acteur Koen De Bouw voor tekst en uitleg.

Praktisch

Donderdag 23 januari 2020, 9u30 - 11u30
Restaurant Gust'Eaux, Leiemeersdreef 9, 8520 Kuurne
Inschrijven

Het event is een initiatief van projectpartners BOSAQ en Tuincreatie Wouter Igodt, in samenwerking met het Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa/VITO) en de Universiteit Gent. Het kadert onder meer in het Interreg Vlaanderen-Nederland project I-Qua.

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!