Nieuws

De momenteel in aanbouw zijnde decentrale afvalwaterzuivering met terugwinning van water, energie en nutriënten in de Gentse ‘Nieuwe Dokken’ kent al...

Lees meer

Hack Belgium organiseert op 25 en 26 juni in Brussel een hackathon die specifiek gewijd is aan de toekomstgerichte uitdagingen van onze nutsbedrijven....

Lees meer

WssTP wil nieuwe technologie en innovatie in de kijker zetten die een antwoord biedt op de WssTP Water vision ‘The Value of Water’. Het focust...

Lees meer
Sponsors

Vlakwa/VITO Open Call 2018

Projectoproep voor concepten voor efficiënt waterbeheer

 

Vlakwa en VITO nodigen consortia van bedrijven uit om demonstratie- en disseminatieprojecten
in te dienen over duurzame technologieën op vlak van WATER.

 

OPROEP VI
CONCEPTEN VOOR EFFICIËNT WATERBEHEER

 

Kenmerken oproep

Deze open oproep geeft consortia van bedrijven de kans op laagdrempelige wijze duurzame technieken, materialen, concepten en/of systemen te demonstreren en te dissemineren.

Het betreft de demonstratie en disseminatie van concepten die leiden tot een efficiënter waterbeheer (binnen een bedrijf, bedrijventerrein, stad, landbouw,…). Bij uitbreiding leidt de innovatie evenzeer tot een besparing of recuperatie van grondstoffen en/of energie.

Een projectvoorstel wordt via een volledig ingevuld inschrijvingsformulier en bijhorende documenten ingediend door een consortium met minstens één aanbieder van een innovatieve duurzame vinding (technologie, product, concept of systeem) en één probleem bezittend bedrijf (= eindgebruiker). Bovendien is de consortiumleider een Vlaamse kmo.

Bij elk consortium dient minstens één kennisinstelling te worden betrokken.
Projecten hebben een looptijd van maximum 12 maanden en dienen uitgevoerd te worden tussen 1 januari 2019 en 31 december 2019.

Het budget waarop het steunbedrag van 66% wordt berekend, is niet hoger dan € 100.000, inclusief de vooraf geraamde kosten van de betrokken kennisinstelling(en). Ook projecten met hogere projectbudgetramingen kunnen ingediend worden.

Interesse?
Projectvoorstellen (pdf én Word versie) dienen uiterlijk vrijdag 14 september 2018 om 12u ingediend te worden via opencall@vlakwa.be met vermelding “Projectvoorstel EFFICIENT WATERBEHEER_NAAM PROJECT”.

Het informatiedocument met de uitgebreide informatie en voorwaarden met betrekking tot deze oproep, het inschrijvingsformulier en de verklaring op erewoord zijn hier downloadbaar:

Informatiedocument over Open Call VI

Verklaring op Eer

Inschrijvingsformulier

Contact
Vlakwa – Vlaams Kenniscentrum Water
Graaf Karel de Goedelaan 34 | 8500 Kortrijk | Belgium
T +32 56 24 12 61

Contactpersonen
Veerle Depuydt - vd@vlakwa.be (vanaf 9 juli 2018 met zwangerschapsverlof)
Bastiaan Notebaert – bn@vlakwa.be (verlof van 20/07/2018 tem 27/08/2018)

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!