Nieuws

WssTP wil nieuwe technologie en innovatie in de kijker zetten die een antwoord biedt op de WssTP Water vision ‘The Value of Water’. Het focust...

Lees meer

Op 25 en 26 april vond het Interreg 2 Seas Midterm Review Event plaats in Gent. Daarbij stonden alle projecten van het huidige programma in de kijker...

Lees meer

Allgro huldigde begin mei zijn nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallatie in. Wat begin 2015 begon als een Vlakwa/LED H2O vraag is ondertussen geëvolueerd...

Lees meer
Sponsors

Nieuwsbericht

International Water Summit 2017 in Abu Dhabi: duurzame waterbevoorrading in droge regio’s

Het Vlaams Kenniscentrum Water (VLAKWA) nam midden januari deel aan de Abu Dhabi Sustainability Week met o.a. de International Water Summit (IWS) en de World Energy Summit. IWS is een uniek wereldwijd platform ter bevordering van de duurzame beschikbaarheid van water in droge gebieden. IWS stimuleert innovatie en samenwerking en brengt een overzicht van de beste praktijkcases.

 

De Sustainability Week in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is  een indrukwekkend mondiaal forum voor politieke leiders, beleidsmakers en investeerders. Het is de grootste bijeenkomst over duurzaamheid in het Midden-Oosten.

Betrokkenen uit alle delen van de wereld worden er verenigd om de uitdagingen op vlak van duurzame energie en duurzame ontwikkeling aan te pakken. Alle evenementen tijdens deze week bevorderen de gezamenlijke ontwikkeling van oplossingen voor de uitdagingen die de economische en demografische groei op aarde met zich meebrengt.

International Water Summit
Het Vlaams Kenniscentrum Water (VLAKWA) nam deel aan de International Water Summit (gehost door MASDAR). IWS is een uniek wereldwijd platform voor het bevorderen van duurzaamheid van water in droge gebieden. Deze top stimuleert innovatie, beste praktijkcases en samenwerking. Zo werkt men concrete oplossingen uit voor de dringende kwestie van waterbeschikbaarheid en -schaarste in de droge gebieden van de Samenwerkingsraad van Arabische Golfstaten (GCC) en daarbuiten.

IWS Vakbeurs
Op de bijhorende internationale vakbeurs was Vlakwa aanwezig op de stand van Belgium/Flanders Investment & Trade. Dirk Van der Stede van Vlakwa blikt tevreden terug: “De vele contacten die we hier konden leggen bevestigen de interesse die er is voor de Vlaamse waterkennis en -technologie. De diverse vragen die men ons stelde worden nu verder uitgewerkt met de overtuiging om concrete projectvoorstellen voor te leggen.”

Meer info: Dirk Van der Stede

 

 

 

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!