Nieuws

WssTP wil nieuwe technologie en innovatie in de kijker zetten die een antwoord biedt op de WssTP Water vision ‘The Value of Water’. Het focust...

Lees meer

Op 25 en 26 april vond het Interreg 2 Seas Midterm Review Event plaats in Gent. Daarbij stonden alle projecten van het huidige programma in de kijker...

Lees meer

Allgro huldigde begin mei zijn nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallatie in. Wat begin 2015 begon als een Vlakwa/LED H2O vraag is ondertussen geëvolueerd...

Lees meer
Sponsors

Nieuwsbericht

Nieuwe gezichten aan top Vlaamse waterbedrijven

Er is veel beweging aan de top van een aantal Vlaamse waterbedrijven die lid zijn van de Vlakwa klankbordgroep. In april werd Carl Heyrman de nieuwe algemeen directeur bij AquaFlanders, begin dit jaar nam Hans Goossens het roer over bij De Watergroep en in oktober van vorig jaar startte Jan Goossens als algemeen directeur bij waterzuiveraar Aquafin.

Carl Heyrman (AquaFlanders)
Carl Heyrman is vanaf 1 april 2017 algemeen directeur bij AquaFlanders, de koepel van de Vlaamse drinkwaterbedrijven en rioolbeheerders.  Hij neemt de leiding van de organisatie over van Marc Buysse die jarenlang vanuit De Watergroep gedetacheerd werd naar AquaFlanders.
Carl Heyrman is 52 jaar, komt uit de bouwwereld en heeft daar een jarenlange ervaring opgebouwd met het aansturen van een sectororganisatie.  De raad van bestuur heeft hem aangetrokken om de positie van de organisatie in de watersector verder uit te breiden en de banden met de Vlaamse overheid te verstevigen.  Hij zal tevens de uitwerking van een modern waterbeheer in goede banen leiden en zorgen dat de verschillende onderdelen van de waterketen als één geheel beheerd worden, en dit binnen een Europees kader.

Hans Goossens (De Watergroep)
Sinds begin dit jaar is Hans Goossens de nieuwe directeur-generaal van De Watergroep. Hij volgt Boudewijn Van De Steene op, die eind vorig jaar met pensioen ging.
Dhr. Goossens is doctor in de scheikunde en was Urea Commercial Director bij Yara International. Hij combineert zijn expertise en internationale managementervaring met een sterke passie en interesse voor water. Zo was hij de bezieler en coördinator van het ‘Water Scarcity Innovation Platform’ binnen Yara International en was hij als spreker te gast op verschillende internationale congressen rond water-gerelateerde thema’s.

 

Jan Goossens (Aquafin)
Jan Goossens startte op 1 oktober als algemeen directeur bij de Vlaamse waterzuiveraar Aquafin. Hij nam de leiding over van Luc Bossyns.
Jan Goossens heeft een ruime ervaring met gelijkaardige functies bij Industrial Services B.V., een Nederlands dochterbedrijf van Groep van Gansewinkel, dat industriële onderhoudsdiensten levert aan de chemie-, energie- en offshore sector, en bij Marpobel N.V., een verwerkingsinstallatie in de Antwerpse Haven waar sterk verontreinigde spoelwaters worden gezuiverd.  Als doctor in de chemie en met zijn professionele achtergrond is hij vertrouwd met het proces van waterzuivering.

 

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!