Nieuws

WssTP wil nieuwe technologie en innovatie in de kijker zetten die een antwoord biedt op de WssTP Water vision ‘The Value of Water’. Het focust...

Lees meer

Op 25 en 26 april vond het Interreg 2 Seas Midterm Review Event plaats in Gent. Daarbij stonden alle projecten van het huidige programma in de kijker...

Lees meer

Allgro huldigde begin mei zijn nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallatie in. Wat begin 2015 begon als een Vlakwa/LED H2O vraag is ondertussen geëvolueerd...

Lees meer
Sponsors

Nieuwsbericht

Nieuwe Open Call voor Circulaire Economieprojecten in Vlaanderen

Minister van Omgeving Joke Schauvliege maakt 1,7 miljoen euro vrij voor circulaire economieprojecten in Vlaanderen. De open call voor projecten rond ‘Circulaire Stad’ of ‘Circulair Ondernemen’ zijn interessant met betrekking tot een duurzaam watergebruik in bedrijven en andere organisaties. Vlakwa biedt ondersteuning als partner voor watergerelateede thema’s bij Vlaanderen Circulair.

De circulaire economie is één van de zeven ‘transitieprioriteiten’ van de Vlaamse regering. Vanuit de OVAM zal Vlaanderen Circulair  deze omslag aanwakkeren. Ministers Muyters en Schauvliege zijn samen de voogdijministers voor de circulaire economie. Deze projectoproep kadert in dat beleid.

Experimentele projecten met meerwaarde
Meer concreet is men op zoek naar experimentele projecten op projecten die een meerwaarde hebben als demonstratie- en disseminatieproject. Het gaat daarbij om:
de circulaire stad, waarbij men efficiënter omgaat met grondstoffen, materialen, energie, water, ruimte en voedsel door kringlopen slim te sluiten. Daarbij wordt de circulaire economie verankerd in het denken en doen van stedelijke bestuurders, organisaties, ondernemers en burgers.

het circulair ondernemen, waarbij men nieuwe technologieën, tools of businessmodellen (vb. pay per use, deeleconomie…) voor de circulaire economie uitprobeert in de realiteit, bij voorkeur met een goede betrokkenheid van andere spelers in de keten. Deze subsidies dienen niet voor de financiering van zuivere productinnovaties. Elementen van maatschappelijke innovatie en acceptatie maken deel uit van de evaluatie.

Tot 80% subsidie
Vlaanderen Circulair (OVAM) subsidieert tot 80% van een project, met een maximum van 100.000 euro. Voor grotere projecten kan u een deelbegroting maken voor het stuk dat u wil laten subsidiëren.
Wenst u meer informatie of heeft u een projectidee? Neem contact met Dirk Halet.

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!