Nieuws

Via het Interreg NWE project ‘Water Test Network’ kunnen KMO watertechnologieleveranciers hun innovatie uittesten, finetunen en valideren in een reële...

Lees meer

Door de frequentere lange droogteperiodes zijn diverse sectoren structureel op zoek naar alternatieve waterbronnen bv. voor toepassingen in de land-...

Lees meer

Op 16 mei vond in Antwerpen ‘Waterinnovatie in de Praktijk’ plaats. Het evenement stond in het teken van vijf jaar VITO/Vlakwa open call...

Lees meer
Sponsors

Nieuwsbericht

Slibverwerking: ben jij de KMO die Water Test Network zoekt?

Water Test Network is een transnationaal netwerk van testfaciliteiten die KMO’s in Noordwest-Europa kunnen gebruiken om hun innovatie rond watergebruik en -zuivering te testen, te demonstreren of verder te ontwikkelen. In het kader van een eerste ‘project challenge’ lanceert dit Europese Interreg North-West Europe project een oproep voor KMO’s die hun slibverwerking willen verbeteren.

Slibproductie gaat samen met afvalwaterzuivering. Verbeteringen in het slibproces kunnen de operationele kosten van afvalwaterbehandeling substantieel verminderen. Daarbij betekent de verhoging van het aandeel vaste stoffen in slib een vermindering van de kosten van opslag en transport.

Water Test Network is daarom op zoek naar KMO’s die het project kunnen helpen het slibproces te verbeteren. Dit kan zowel via de verdikking van het slib, slibvergisting of de ontwatering bij de afvoer en het  transport van slib. 

Maak gebruik van een echte testomgeving met professionele ondersteuning

Water Test Network biedt de KMO's de gelegenheid om hun innovatieve technologie in een echte testomgeving te presenteren. Het gaat daarbij om grootschalige gemeentelijke afvalwaterzuiveringsinstallaties die op continue basis slib produceren. De te testen innovatie dient te resulteren in een verbeterd percentage droge stof van slib of moet het gebruik van zogenaamde hulpbronnen als van energie, chemicaliën, en dergelijke verminderen.

Water Test Network biedt hiervoor:

• Toegang tot een volledige gemeentelijke waterzuiveringsinstallatie: er is hierbij keuze tussen Scottish Water in Bo'ness (Schotland), Regionale Water Autoriteit Vallei en Veluwe in Apeldoorn (Nederland) of Wetterskip Fryslân in Leeuwarden (Nederland).

• Testondersteuning: een operator, elektriciteit, analyste ondersteuning, gezondheid en veiligheid.

• Een unieke kans om uw technologie onder de aandacht van potentiële kopers te brengen: geïnteresseerde belanghebbenden (bijvoorbeeld waterbedrijven) worden uitgenodigd om de testlocatie te bezoeken en de testresultaten op te volgen.

• Gratis ticket voor de Amsterdam International Water Week / Aquatech Amsterdam (5-8 november 2019).

• Aandacht voor uw technologie op de stand van Water Test Network op de Amsterdam International Water Week / Aquatech Amsterdam (5-8 november 2019).

Aanmelding

KMO's in de regio Noordwest-Europa kunnen zich aanmelden door uiterlijk op 13 mei 2019 om 12 uur een aanvraagformulier in te dienen. De aanvraagprocedure voor de innovatie-uitdaging volgt de algemene aanvraagprocedure voor innovatievouchers. 

Voorwaarden

• KMO's kunnen alleen deelnemen als ze voldoen aan De Minimis reglementering.

• De KMO’s moeten zelf hun reis- / logistieke kosten betalen voor gebruik van de testfaciliteit

• Er zal slechts één kmo worden geselecteerd om hun innovatie in deze uitdaging onder de aandacht te brengen

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!