Nieuws

Tijdens het India EU-water forum, dat gisteren plaats vond in de Indiase hoofdstad New Delhi, is een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor...

Lees meer

Als minstens drie bedrijven de handen in mekaar slaan om zich beter te wapenen tegen droogte, kunnen ze daarvoor bij de Vlaamse Milieumaatschappij...

Lees meer

Tegen 22 december 2019 zal de Vlaamse Regering de krachtlijnen van haar visie op het toekomstig integraal waterbeleid vaststellen in een derde...

Lees meer
Sponsors

Nieuwsbericht

Water-Land-Schap: indienen voorstellen initiatieven tot 1 maart 2018

Op 23 oktober 2017 lanceerde minister Schauvliege de oproep Water-Land-Schap: een oproep met subsidiemogelijkheden om watergebonden uitdagingen samen aan te pakken.Tot en met 1 maart 2018 kan men nog projectvoorstellen indienen bij de Vlaamse Landmaatschappij. Tegen dan moet het project nog niet in detail uitgetekend zijn. Bedoeling is dat u in uw aanvraag wel duidelijk aangeeft waar uw coalitie precies aan wil werken en via welke aanpak.

Bedoeling van het programma Water-Land-Schap is dat lokale coalities, bestaande uit bijvoorbeeld landbouwers, bedrijven, dorpsbewoners en water- en landschapsbeheerders, initiatieven indienen om problemen rond droogte, overstromingen, verzilting, en waterkwaliteit efficiënt aan te pakken, rekening houdend met het landschap en haar gebruikers.

Ingediende voorstellen door lokale coalities moeten gericht zijn op realisaties op het terrein.  Er moet ook een duidelijk engagement zijn van de verschillende deelnemers aan de lokale coalitie om samen het ingediende initiatief uit te voeren.

Op de VLM website vindt u alle informatie over de oproep Water-Land-Schap, zoals het aanvraagformulier, het reglement, voorbeelden van mogelijke initiatieven en een aantal veel gestelde vragen. Bekijk ook even het filmpje over Water-Land-Schap.
 
Bij VLM kijkt men alvast uit naar uw projectvoorstellen. Als u nog vragen hebt, kunt u mailen naar waterlandschap@vlm.be. De persoon die best kan antwoorden op uw vraag, zal u dan contacteren.
 

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!